Het belang van goede en gezonde diervoeding voor dieren

Voor mensen is de juiste voeding erg belangrijk, dat geldt zo ook voor dieren. Goede voeding kan een grote impact hebben op de algemene gezondheid van je dier. Helaas weten mensen niet altijd wat nu wel en geen gezonde voeding is voor je huisdier. Zeker bij buitendieren is het van belang om goed te weten welke voeding nodig is, zij hebben vaak nog aanvullende voeding nodig ter ondersteuning. In deze blog willen wij jou graag wat meer informatie geven over dit onderwerp. 

Voer voor honden en katten

Wanneer je in de supermarkt komt zie je een enorm schap vol honden- en kattenvoer. Dat is logisch omdat er in Nederland veel mensen een hond of een kat hebben, hierdoor is er ook veel vraag naar. In de supermarkt zie je de bedrijven bezig die proberen te voldoen aan deze vraag. 

Voer voor konijnen, hamsters en andere knaagdieren

In Nederland zijn er een stuk minder knaagdieren dan dat er honden of katten zijn. Toch zijn knaagdieren een belangrijk onderdeel van de Nederlandse diervoeding markt. Hierbij zijn er ook veel aanbieders die het juiste aanbod aan de consument willen geven. 

Voer voor paarden

Paarden zijn ook een aparte groep op de Nederlandse markt, ondanks dat er wat minder paarden in Nederland zijn is de voeding hiervoor erg belangrijk. De voeding is afhankelijk van de grootte van het paard maar ook van de functie die zij hebben. Paarden die veel fysieke activiteiten uitvoeren dienen een speciaal soort voer te krijgen. Zij hebben behoefte aan krachtvoer, daardoor kan het paard voor langere tijd gezond en sterk blijven. 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *