Diensten

Ophalen van gevonden dieren

Regelmatig komt het voor dat er dieren gevonden worden welke op straat zwerven, of wellicht gewond in de berm liggen. Hiervoor komen wij in actie, wij komen dan zo snel mogelijk naar u toe. Vooraf kijken wij ook al of er sprake is van vermissing zodat wij juist kunnen handelen. Daarnaast nemen wij een scanapparaat mee zodat wij het dier kunnen controleren op eventuele chips. Wanneer het niet gaat om een huisdier zorgen wij er alsnog voor dat het dier op een veilige locatie wordt ondergebracht. Bij honden of katten kunt u dan denken aan het dierenasiel. Toch kan het voorkomen dat er ook andere dieren gevonden worden zoals vogels, reptielen, konijnen of cavia’s of exotische dieren. Ook hiervoor staan wij in direct contact met partijen zoals een vogelasiel, reptielenhuis, cavia- of konijnenopvang of een opvangcentra voor exotische dieren. 

Vervoer van dieren binnen de regio

Het kan voorkomen dat je met dieren wel eens naar de dierenarts, pension of trimsalon moet, helaas zitten deze zaken niet altijd om de hoek waardoor het in sommige gevallen lastig is om deze locaties te bereiken. Hiervoor bieden wij ook een oplossing, wij willen namelijk graag het beste voor alle dieren en dit onderdeel is daar ook een belangrijk aspect voor. Dit gaat middels het maken van een afspraak bij de dierenambulance, wij komen dan net als bij een normale taxi op de door u aangewezen tijd en plek en zorgen dan dat u en uw dier veilig op de locatie aankomt. Deze dienst kunnen wij alleen niet gratis aanbieden, dit gaat net als bij een gewone taxi. 

Overleden dieren

Wij willen graag dat dieren veilig en met respect naar hun laatste rustplaats worden begeleid, zo komen wij in actie wanneer uw huisdier is overleden. Daarnaast zorgen wij ook voor het vervoeren van overleden zwerf/wilde dieren. Het gebeurd namelijk helaas te vaak dat er dieren aangereden worden, deze moeten van deze locatie weggehaald worden en daarvoor komen wij in actie. Wanneer u zelf zo’n dier ziet liggen kunt u contact met ons opnemen en wij zorgen ervoor dat het dier zo snel mogelijk van deze locatie weggehaald wordt. 

Vergoedingen

Wanneer u hulp inschakelt voor uw eigen huisdier zijn wij genoodzaakt om hier een vergoeding voor te vragen. Zoals net al benoemd is dat voor bijvoorbeeld het taxivervoer, maar ook voor het vervoeren van uw overleden huisdier. Toch kunnen deze kosten vermindert worden, wanneer u donateur van ons wordt krijgt u per keer 50% korting op het totaalbedrag.