Deze infecties komen vaak voor bij paarden.

Paarden komen regelmatig in aanraking met meerdere virussen zoals bijvoorbeeld influenza en soms ook herpes of iets dergelijks. Als ze hiermee besmet raken kan een infectie ontstaan van de voorste luchtwegen. Als je paard ziekte symptomen vertoond is het dan ook altijd handig om een dierenarts erbij te halen. Zo kan er als het gaat om een sportpaard een bloedonderzoek Sportpaardenarts worden uitgevoerd om te kijken wat er mis is met het paard en te zorgen dat het paard geen chronische ziekte oploopt. Ook kan een gastroscopie paard worden gedaan om ook goed van binnen te kijken hoe het eruit ziet en of het paar geen infectie heeft.

Veel voorkomende infecties bij paarden

Voorbeelden van veel voorkomende infecties zijn: influenza, droes, herpes, salmonella, maagzweer en tetanus. Bij al deze infecties is snel handelen vereist om de gezondheid van het paard te garanderen en om te kijken of een paard zo’n infectie of een andere ziekte heeft is een bloedonderzoek Sportpaardenarts of een gastroscopie paard vaak vereist. Op deze manier kan het paard goed onderzocht worden aangezien veel van de bovengenoemde infecties kunnen leiden tot de dood van het paard, als er niets wordt gedaan. Dit zou natuurlijk doodzonde zijn en ook enorm zielig aangezien het paard onnodig zal lijden aan zijn ziekte.

Wat te doen na het vaststellen van een infectie

Als een infectie bij een paard is vastgesteld met behulp van een bloedonderzoek Sportpaardenarts of een gastroscopie paard moet daar natuurlijk ook iets mee worden gedaan. De arts zal waarschijnlijk medicatie voor het paard voorschrijven en vertellen welke zorg het paard nodig heeft om snel weer beter te worden en zo min mogelijk pijn te lijden. Als eigenaar van het paard is het belangrijk om hier goed naar te luisteren en geen eigen dingen te gaan verzinnen in een poging om te helpen. De arts heeft hier jaren voor gestudeerd en kan het best bepalen wat het beste behandelplan is.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *