karpervissen

De beste tactieken voor karpervissen in de zomer 

De zomer is de perfecte tijd om langs de waterkant wat verkoeling te zoeken, maar het is niet perse de beste tijd om een karper te vangen. Vissers zijn niet de enige die kanalen en recreatieplassen opzoeken, dus het is vaak een drukte van belang. Ook komen karpers in de zomer niet vaak in actie en genieten ze rustig van het zonnetje. Om in de zomermaanden toch een karper aan de haak te slaan, zetten wij een aantal tips op een rijtje. 

Soak je aas 

Een bait-booster met stijgende werking kan zeker voor meerwaarde zijn voor het aas dat je gebruikt in de zomer. Een dip, liquid, soak of goo, je kunt het bijna in ieder assortiment van aasfabrikanten tegenkomen. Je kunt daarnaast ook gewoon gebruik maken van zalmolie. Het is in de zomer van belang dat de vissen die zwemmen in hogere waterlagen het voer gemakkelijk kunnen vinden en gaan azen op de plek waar jij aan het voeren bent. De karper zal niet meteen naar beneden duiken, maar de kans wordt wel groot dat wanneer het donker en kouder wordt, de karper jouw plekje nog weet te vinden. Zorg er dus voor dat je altijd iets bij je hebt om je boilies te soaken.

Probeer zigvissen

Wat je ook kunt doen om de karpers uit de bovenste waterlagen te overvallen, is door middel van zigvissen. Deze manier van vissen kan heel effectief uitpakken in de zomer, en is zeker de moeite waard om op een van je hengels op te tuigen. Bij het zigvissen creëer je door regelmatig met de spodhengel te voeren een attractieve ‘aaswolk’. Heb jij nog niet zoveel ervaring met zigvissen? Dan kan het best lastig zijn om de hengel op te tuigen. Ook heb je er wel een aantal speciale spullen voor nodig. Voor de juiste uitrusting en informatie kun je gewoon terecht bij de lokale hengelsportwinkel, of je kunt filmpjes kijken op YouTube om het zigvissen onder de knie te krijgen. 

Kies een hotspot 

Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het is natuurlijk belangrijk om zorgvuldig uit te kiezen waar je wil gaan voeren. In de zomer is er voor karpers veel natuurlijk voedsel te vinden, dus op de plekken met natuurlijk voedsel zijn ook veel karpers te vinden. Voorbeelden van deze plekken zijn mosselbanken, wiervelden en leliebedden. Als jij zo’n hotspot kunt vinden, zou je daar zeker je hengeltje even moeten uitgooien!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *